Wystawcy

Podczas festiwalów będą serwowane potrawy następujących kuchni:

1. Słowiańska tradycja będzie serwować typowe wiejskie specjały jak mięsa z grilla:  (karkówka, schab, filety, szaszłyki), kiełbaski z grilla, kaszanka z grilla.    Dopełnieniem będą pajdy chleba ze smalcem i ogórkiem.

2. Amerykańskie specjały prawdziwe burgery amerykańskie, oryginalne steki z wołowiny długo dojrzewajacej i skrzydełka pikantne

3. Kuchnia nadmorska w tym  ryby grillowane, łosość, pstrag, miruna i śledzie w różnych postaciach.

4. Kuchnia dla dzieci  lody, gofry, naleśniki, lody, wata cukrowa, popcorn.

Dopełnieniem będą napoje piknikowe:

- wina włoskie

- piwa  różnego gatunku Kompanii Piwowarskiej i rzemieslniczych browarów z polski i europy

 

 

Patronat festiwalu
Współpraca